30. maj 2018

Om mig

Paco Pimentel

Født den 22. august 1967.
Chr. Kellersvej 2F, 1. th.
7080 Børkop.
Mobil: +45 27 62 63 12.
E-mail: paco@PMTL.net
Gift med psykolog Charlotte Thusing.
Dansk statsborger siden juni 2018.

Biografi

Málaga

Jeg er født i Málaga (Spanien) den 22. august 1967 og er den ældste af en søskendeflok på 5. Jeg boede i Málaga, mens jeg gik i skole.

Málaga er en dejlig by med mange kulturelle tilbud og et fantastisk klima året rundt. Mange tror, at byen bare er en turistby, men det er den ikke. Málaga er en ægte andalusisk storby med masse af liv, flotte bygninger og dejlige strande og spisesteder. Picasso blev født og voksede op i Málaga.

Da jeg var 15 år, flyttede min familie til Marbella (70 km. vest for Málaga), hvor jeg gik i gymnasiet. Min mor og mine søskende bor stadig i området.

Siden jeg var barn, har min familie haft et trykkeri. I dag er det min lillesøster og yngste lillebror, der ejer og driver det. Lidt om Marbella og Solkysten.

Mens jeg studerede, hjalp jeg i mine forældres forretninger (boghandel og trykkeri). Min barndom var fyldt med bøger og tryksager. Det er nok derfra min kærlighed til bøger og grafik stammer.

Sevilla

Efter gymnasiet startede jeg på Arkitektskolen i Sevilla, som er hovedstaden i Andalusien og en fantastisk by. Jeg boede i Sevilla i 8 år og det er den by, jeg kender bedst og elsker mest i Spanien.

Engang var Spanien verdens største imperium og Sevilla dens hovedstad. Det er svært at forestille sig, at alt guld fra Amerika skulle forbi Sevillas havn. Denne rigdom kan man se i byens mange gamle palæer, kirker, klostre og museer. Jeg har tegnet en del af byens bygninger og pladser, som et led i mine studier på Arkitektskolen.

Snyd ikke dig selv og skynd dig at besøge Sevilla, hvis du ikke allerede kender byen (men undgå helst juli og august måneder, da det bliver ulidelig varmt.

Jeg kom til Danmark i 1997. De første måneder boede jeg i Hou, hvorefter jeg flyttede til Aarhus.

I 1998 gik jeg på Arkitektskolen i Aarhus som udvekslingsstuderende og blev derefter i byen.
I dag – når folk spørger mig, hvor jeg kommer fra – svarer jeg altid ”fra Aarhus”. Det gør jeg, fordi jeg elsker byen og har haft nogle rigtig gode år der. Jeg har stadig mange venner og bekendte i byen og kommer der så tit jeg kan.

I 2004 mødte jeg min kone, Charlotte. Vi boede først et par år i Aarhus og dernæst 9 år i Odder. I efteråret 2016 flyttede vi til Brejning ved Vejle.

Erhvervserfaring

Jeg har altid arbejdet med grafik, både til trykte medier og til internettet. Indgangen til den grafiske verden var min families trykkeri, hvor jeg fik et indgående kendskab til alle trin i produktionen af tryksager, fra design til tryk og efterbehandling.

Efter at have arbejdet på forskellige arkitekt-tegnestuer i Spanien og Danmark indså jeg, at det grafiske arbejde var det, der havde min store interesse. Derfor besluttede jeg mig for at arbejde som grafiker og multimediedesigner. Alligevel tror jeg, at min uddannelse som arkitekt har en stor indflydelse på mit arbejde som grafiker. Mange af overvejelserne om komposition, æstetik og funktionalitet er de samme for begge fag og jeg kan benytte mig af et væld af viden og ideer fra den arkitektoniske verden.

Min interesse for kunst og arkitektur fik mig også til at være med i et af Aarhus’ første udstillingssteder med online-udstillinger: artboks.dk. I de 3 år galleriet eksisterede, arrangerede vi omkring 50 udstillinger både online og i vores forskellige lokaliteter i byen.

DRs Danmark Ekspeditionen

I 2006 arbejdede jeg for DR i Aarhus, hvor jeg bl.a. lavede en hjemmeside og et interaktivt modul til programmet Danmarks Ekspeditionen. Derud over havde jeg ansvaret for opdatering og vedligeholdelse af hjemmesiderne til flere af DR’s øvrige programmer.

ondisplay.dk

Ondisplay.dk – software til infoskærme

Fra 2007 til 2018 har jeg arbejdet med digital skiltning hos Ondisplay, som i dag er et af de førende firmaer inden for digital skiltning. Jeg blev ansat, fordi firmaet havde brug for at markedsføre og synliggøre deres nyt produkt: et program til styring af infoskærme over internettet. Jeg var med til at videreudvikle softwaren og gøre den mere brugervenlig og intuitiv.

Min vigtigste opgave var dog at skabe et brand, der var genkendeligt samt brede kendskabet til produktet ud i hele landet. Som ansvarlig for Ondisplays markedsføringsstrategi og for produktionen af alt markedsføringsmateriale opnåede jeg, at firmaet blev en af de store spillere på markedet.

Foruden markedsføring stod jeg også for alle former for grafiske løsninger til Ondisplays kunder både til tryk og digital. Jeg var desuden ansvarlig for produktion af indhold til infoskærme i form af billeder, spots, digitale plakater, websites og web-baserede systemer.

Det var også mig, der udarbejdede kursusmateriale og videovejledninger i brugen af softwaren og forskellige billedbehandlingsprogrammer.

Har du brug for en infoskærmløsning vil jeg bestemt anbefale dig at kontakte Ondisplay.

I marts 2018 blev jeg selvstændig grafiker. Efter en fin start på livet som freelance, kunne jeg dog hurtigt mærke, at jeg savnede det sociale aspekt af arbejdslivet. Det gik op for mig, hvor meget det betyder at have kollegaer og at være med i projekter, hvor forskellige personer og faggrupper kommer med deres input.

Derfor søger jeg et job inden for områderne grafik, multimedier og marketing i et firma med et godt produkt og et sundt og inspirerende arbejdsmiljø både fagligt og socialt.

Interesser…

Mange af de aktiviteter jeg bruger tid på i min fritid har tit med mit arbejde at- gøre. Jeg bruger fx en del tid på:

Fotografi

Jeg har taget billeder siden jeg fik fat i mit første kamera som 12 årig. At tage billeder af hverdags motiver er en måde at se almindelige ting fra en vinkel hvor vi bedre kan forstå hvor usædvanlige de alligevel er.

Tegning

Alle projekter starter med en tegning, en skitse. Det er en form at nedfælde ideer eller tanker på en hurtig måde og som fremmer endnu flere ideer. Når man tegner noget, er man nød til at se og forstå hvordan genstanden er skruet sammen og hvordan lys og skygge skaber dybde.

Kunst og arkitektur

Selvom jeg ikke længere arbejder som arkitekt, har jeg stadig interesse i bygninger og byplanlægning og benytter enhver rejse til at se på arkitektoniske værker. Faktisk bruger jeg bygninger som ledetråd når jeg skal besøge en ny by. Kunstmuseer er tit værd i sig selv som kunstværker (tænk fx på Le Louvre, El Prado eller Altes Museum i Berlin) og den kunst de indeholder, er meget flot og fascinerende.

Andre ting

Jeg interesser mig også for film & dokumentarer, teater, poesi og litteratur. Jeg kan godt lide at læse skønlitteratur, som udover at være underholdende også er en måde at lære verden og andre mennesker at kende.

Jeg skriver selv små digte og historier mest på spansk men også på dansk og engelsk. Jeg laver også oversættelser fra dansk til spansk og omvendt. Du kan læse noget af det jeg skriver på hjemmesiden www.pacopimentel.com.

… & Fritid

Løb og vandring

Gauerslund løbeklub

Jeg løber 2-3 gange om ugen og er medlem af Gauerslund løbeklub, hvor socialt samvær og motion går hånd i hånd.

Vandring kan jeg også godt lide. Jeg vandrer meget i Børkop-området, hvor jeg bor.
I september 2017 gik jeg, sammen med min kone Charlotte, pilgrimsruten “Camino de Santiago” fra byen León til Santiago de Compostela. Det var en fantastisk måde at rejse på, hvor tid og afstand tog en hel anden form end det, som vi er vant til.

Parador de León

Sejlads

Brisen af Brejning

Brisen af Brejning

Sejlads fylder også en del af min fritid. Jeg har en 26 fods sejlbåd i Brejning Havn, hvorfra jeg sejler korte ture i farvandet omkring Vejle Fjord og Lillebælt.

Når man er skipper, bliver man nød til at kunne lidt at hver: fra betjene en VHF radio til små reparationer.
Det vigtigste er dog at sammensætte en besætning der kan samarbejde og have det sjov samtidigt.

Jeg sejler også kapsejlads hver onsdag i sæsonen dog ikke som skipper i min båd men som gast i en meget hurtigere skib.

Madlavning

Jeg elsker at lave mad og nyde den sammen med andre. Jeg er tilhænger af den mere traditionel spansk mad, hvor det vigtigste er friske råvarer og enkle tilberedelser.

Musik & dans

Jeg kan også godt lide musik og spiller selv lidt guitar, synger og er i gang med at lære noder. I mange år har jeg haft glæde at danse salsa og er aktiv i salsamiljø i Århus som medlem af ClubCamaleon, som arrangerer salsa koncerter.

Sprog

Jeg taler og skriver spansk, dansk og engelsk og forstår italiensk og portugisisk. Jeg kunne godt tænke mig at lære tysk og fransk….

Som person er jeg….

Åben, imødekommende, pligtopfyldende, nysgerrig, positiv og glad.
Jeg kan godt lide at samarbejde med andre og være fælles om et projekt eller et mål. Samtidigt kan jeg også lide at gå for mig selv og fordybe mig i noget der interesser mig.
Loyalitet er en af de kerneværdier jeg værdsætter mest, også når det betyder, at man skal sige, den man er loyal over for, imod.
Ja, det kan enhver jo sige om sig selv, så det må du så prøv at se om det passer ved at møde mig. Jeg giver gerne en kop kaffe – også espresso ?.

Send mig en e-mail til paco@PMTL.net eller giv mig et kald på +45 27 52 48 14.